Welkom op de ‘Withoef aan de Heide’

Home   ›   Welkom op de ‘Withoef aan de Heide’

Kom kennismaken met ons woningdeelproject, onze bewonersgroep en onze prachtige locatie vlakbij de Kalmthoutse Heide. Ben je benieuwd naar de werking van ons project? Wil je graag kennismaken met een aantal bewoners? Misschien wil je zelf een project opstarten of ben je op zoek naar een plek…. De kans is heel groot dat je met heel wat praktische vragen zit dan. Wij inspireren jou graag met onze ervaring. Of misschien wil je al zo lang onze plek eens bezoeken omdat je persoonlijk iemand van onze bewonersgroep kent. Welkom! Ben je in mei niet op onze opendeurdag geraakt omdat de afstand wat ver is? Combineer het met één van de vele troeven die Kalmthout en Heide bieden zoals een bezoek aan het prachtige Arboretum of een wandeling op de Kalmthoutse Heide.

Welkom op één van de activiteiten die wij organiseren (regelmatig wordt deze kalender aangevuld)

Zondag 16 oktober van 11u tot 17u: opendeur in de voormalige doktersvilla die in het voorjaar van 2020 werd omgetoverd tot een samenhuisproject. Welkom voor een kennismaking en babbel. Wie graag een korte wandeling maakt, vanuit onze tuin stap je recht de Withoefse Heide op (behoort tot de Kalmthoutse Heide). Graag een mailtje naar info@withoefaandeheide.be als wij jou mogen verwachten.

Zaterdag 29 oktober van 19u tot 23u organiseren we een samenhuiscafé. Wie zin heeft in een babbel met andere geïnteresseerden rond samenhuizen, zowel co-housing als woningdelen. Wat nu eigenlijk het verschil is? Annick vertelt het je graag in geuren en kleuren. Wil je er meer over weten? Ben je zoekende? Wil je graag in contact komen met andere gelijkgestemden? Wil je weten hoe je een zoektocht begint? Wat is er nu eigenlijk allemaal qua aanbod op de markt? Hoe kan je je netwerk optimaal inzetten om dichter bij je doel te komen? Je vindt vanavond ongetwijfeld antwoord op heel veel vragen. En vooral, maak kennis met mensen die mogelijk voor jou iets kunnen betekenen in de toekomst! Het zou fijn zijn om vooraf even te laten weten dat jij graag langs komt vanavond. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@withoefaandeheide.be.

Zondag 20 november afspraak om 13u in Withoef aan de Heide. Om 13u30 vertrekken we met professionele gids voor de themawandeling ‘Artiesten, anarchisten en nudisten’ hier in Heide. Vanaf 1900 komen steeds meer Antwerpenaren naar het nieuwe dorpje ‘Heide-Kalmthout’. Er zijn heel veel joodse inwijkelingen. Maar ook artiesten uit de stad, zij wonen samen in dezelfde buurt. Zij graven samen een zonneput, waarin zij naakt een zonnebad nemen. Zij hebben er een onbezorgd leven. Tegelijk ontstond het toerisme: ééndagstoeristen en verschillende hotels. Later bleef Heide artiesten aantrekken. Antwerpse architecten ontwerpen moderne villa’s voor de Antwerpse bourgeoisie. De wandeling belicht al deze aspecten. Om 16u zijn we terug in de Withoef. De bijdrage voor deze wandeling bedraagt € 7,5. Je bent definitief ingeschreven na storting van dit bedrag op BE60 7310 5068 2370 met vermelding ‘wandeling 20/11’.

Voor, tijdens en na de activiteiten door de Withoef georganiseerd zijn er drankjes en versnaperingen verkrijgbaar aan democratische prijzen. Onze plek is op wandelafstand (800 m) van het treinstation van Heide (een rit vanuit Antwerpen Centraal naar Heide duurt +/- 25 min). Er zijn 5 parkeerplaatsen voor de woning. Indien deze bezet zijn kan je parkeren in de Koningin Astridlaan, op 400 m.